post

Последни интервюта в София

Дойде време и за финални интервюта за технофилма, които нашият екип проведе на 25 август в София. Първата ни спирка беше във футболната база в Бояна. След като посетихме Фен шопа се срещнахме с президента на БФС г-н Борислав Михайлов. Поговорихме си за спомените от САЩ ’94 и за новостите в българския футбол.

Обнадеждени от оптимистичната прогноза на г-н Михайлов се запътихме към терена, където се провеждаше тренировка на младежите. Там проведохме интервюто с Емо Костадинов. Разказа ни от първо лице за спомените от 17 ноември 1993 г. в Париж и за незабравимите моменти в САЩ през 1994 г. Също поговорихме за бъдещето на футбола и евентуалната ни кандидатура за домакини на Европейското първенство през 2028 г.

Заредени с положителна енергия се отправихме  към следващата ни среща за деня, среща с един голям футболен човек – Валентин Михов. Бяхме топло посрещнати в апартамента му и разговорът започна и протече с лекота, защото научихме още интересни факти около събитията през 1993-94 г. Валентин Михов ни преразказа историята от Парк де Пренс, Париж от позицията си на президент на БФС, като я определи като „втория му рожден ден“.

Съвсем скоро ще видите интервютата в Технофилм „Героите от САЩ ’94“. Официалните дати за презентация са на 4-ти септември на пресконференция на екипа в БТА Пловдив и на 5-ти септември в БНР Пловдив.