post

Създаване на технофилм „Героите от САЩ ‘94”

ДАРИТЕЛСКИ ПРОЕКТ – Филмиране на технофилм „Героите от САЩ ‘94”

 1. Инициатор на проекта:
  Фондация „Футбол-94“
  Основна дейност на фондацията е:
 2. Подпомагане развитието на детско-юношеския футбол в страната.
 3. Социално и здравно подпомагане на професионалните футболни състезатели.
 4. За цялостното развитие на футбола в страната.
  Фондацията може да бъде подпомагана чрез дарения и завещания от физически и юридически лица и от други източници.
  Пожертвования могат да бъдат направени безусловно или с условие. Когато дарителят желае с дарението да бъде учредена награда, стипендия, специализиран фонд или други подобни, той може да поиска наградата, стипендията или фондът да носи неговото име или друго, определено от дарителя наименование.
  Предмет на дарение могат да бъдат пари, движими вещи и недвижими имоти, произведение на изкуството и културата, научно-изследователски и технологически продукти и други, които се вписват в специален регистър.
 5. Заглавие на проекта /работно/:
  Филмиране на документален филм „Героите от САЩ ‘94”
 6. Място на заснемане на филма:
  Република България
 7. Накратко за проекта: Настоящият проект включва изработването на един тематичен документален филм „Героите от от САЩ ‘94“ , който трябва да постигне:
  • Насърчаване на младите хора да развиват своите умения по футболните терени и възпитаването им в дух на високи цели и съхраняване на спомените и уважението им към постиженията на „Героите от САЩ ‘94“.
  • Участие на младите хора и работа в екип, феърплей;
  • Уважение към пловдивските легенди и спазване на правилата.
  Основната цел на филма е да си спомним и уважим най-доброто класиране на България на Световното първенство по футбол в САЩ през 1994 г. (бронзови медали). Филмът ще бъде предназначен за младите хора и широката общественост в страната, като съдържанието ще е поднесено на български език.
  Чрез този сайт ще се събират дарения за обществени каузи по силата на чл. 225 – 227 от ЗЗД.

Очаквани резултати от проекта „Документален филм „Героите от САЩ` 94“
Със заснемането и излъчването на филма се цели насочване на вниманието на обществото към особено важна тема към настоящия момент за младите хора в страната, а именно тяхната спортна култура. Така също се популяризира и запознава обществото със значението на упоритата работа за формиране на младите хора като съвременни личности,насърчаване на здравословния начин на живот и възпитание в традиционните спортни ценности, тяхната ангажираност с просперитета на страната.
Реализацията на филма и спотовете към него ще включва начало със съответните лога на проекта и край с финални надписи по избраната тема. Филмът ще е с прогнозна продължителност от 30 – 40 минути, а за всеки спот се предвижда продължителност до 30 секунди.
Проектът предвижда изработването на определен брой – например 2000 броя електронни носители (DVD). Предвиждат се също общо 30 излъчвания в най-малко 5 (пет) ефирни /кабелни /сателитни и/или с цифрово разпространение телевизии.
Филмът „Героите от САЩ- 94“ ще бъде тиражиран на DVD в 2000 броя, поставени в графично оформени картонени опаковки, като по същият начин ще бъде гравиран и самият магнитен носител.

 1. Информация за продължителност на дарителска кампания по Проекта „ГЕРОИТЕ ОТ САЩ ‘94“ – начало/финал
  Начало: 20.12.2018 г.
  Финал: 31.05.2019 г.
 2. Стойност на проекта: 40 000 BGN /прогнозна цена/
  При събрани повече от предвидените средства, ще бъдат издадени допълнително DVD и УИКИ книжки – „Героите от САЩ ‘94”.
 3. Разпределение на бюджета:
 • Изготвяне на сценарий: 10 000 лв. – разходите се поемат от Фондация „Футбол`94“ .
 • Разходи за авторски права: 3000 лв.
  *Заснемане на документален филм „Героите от САЩ 94” с продължителност 30 мин.: 30 000 лева. *Изготвяне на 2000 копия на филма на DVD: 6 000 лв. Първите 120, които се включат с по 50 лв. или повече ще получат УИКИ книжка от Ежегодния детски футболен турнир „Героите от САЩ94”; Първите 5, които се включат с по 100 лв. или повече, ще получат DVD „Героите от САЩ94“. В специална категория като спонсор със значителен принос или основен спонсор ще бъдат записани онези дарители, които ще участват в проекта с 5000 и повече лева, има и възможност за спонсорство чрез платени рекламни послания или видеоматериали. Спонсорството може да се реализира и в комбинирана форма: фирмен клип във филма и реклама в някой от фирмените сайтове като www.financebg.com , www.efinance.bg, www.FinTV.eu. В интерес на истината, за дарител №1 на този проект може да обявим големият българин Шефкет Чападжиев от САЩ, който през онова горещо американско лято дари фотокамери на нашата футболна делегация в Чикаго и кадри, запечатани с тях от непрофесионалните оператори по терените на Мондиала, ще бъдат използвани при монтирането на филма. *Напомняне: Това не е томбола и наградите не се разпределят на лотариен принцип, а са в ограничен брой! Забележка: Проектът ще се счита за успешен, ако бъдат събрани 39 000 лв., в противен случай в рамките на 45 дни, парите ще бъдат върнати на дарителите на посочена от тях банкова сметка или чрез пощенски запис. С парите от анонимните и дребни парични дарения ще се изработят мултимедиен продукт, който първи вариант може да видите на: www.FinTV.eu, www.futbol94.com. На всички дарители ще се даде промо-DVD – „Тържеството за 30 г. на Бончо Генчев и как танцуват на него Краси Балъков, Наско Сираков и Боби Михайлов“. Изпратете SMS с текст „Героите от САЩ 94“ към посочения номер в платформата www.atlasfunding.eu за трите мобилни оператора.
  • Цена за еднократно дарение: 1 SMS е 1 лв. за абонати по Договор с операторите Теленор, VIVACOM и А1. ДДС не се начислява;
  • Цена за потребители на предплатени услуги: 1 SMS е 1,20 лв. с ДДС;.
  • Един абонат може да изпраща неограничен брой еднократни дарителски SMS.
  ДАРИ СЕГА :
  • Чрез www.atlasfunding.eu
  • Чрез ePay.bg – онлайн плащания
  • Чрез пощенски запис – За да дарите чрез пощенски запис е необходимо да посетите някой от клоновете на „Български пощи“ и да попълните стандартна бланка „Пощенски запис“ или да използвате платформата за пощенски парични преводи на Фактор Експрес в офиса на дружеството ни на ул. „Гладстон“ №1, гр. Пловдив, „Етик Финанс“ АД.
  • Чрез биткойн – криптовалута; международен източник на финансиране; без такси за транфер.
  • Сподели с приятел – Когато си вкъщи, в училище, на работа, в спортния клуб, в залата за танци, в мрежата – споделяй доброта!
  • Разкажи на своите приятели за нашата кауза, за да я превърнем заедно в реалност.
  • Дари пост във Фейсбук: Героите от САЩ-94“
  • Чрез PayPal
  Контакти:
  Email: efinance.office@gmail.com Безплатен телефон: 080090011
  Д-р ик. инж. Петър Нейчев
  Email: chairman.neichev@gmail.com
  Tel: +359 882 933 400
  Венелин Йорданов
  Email: yordanov.efinance@gmail.com
  Tel: +359 882 933 540
  Огнян Дечев
  Email: atlasfinance.dechev@gmail.com
  Tel: +359 882 933 525
  Стефан Прончев
  Email: proncheff@gmail.com
  Tel: +359 882 933 569
  www.financebg.com, www.efinance.bg

Вашият коментар