Манифест за Детски футбол

С този Манифест (послание) завършва Технофилма „Героите от САЩ-94“, създаден по повод 25 години от това събитие.

ЗА ДА НЕ СЕ ЗАБРАВЯ!

ЗА ДА ВДЪХНОВЯВА българските деца ДА БЪДАТ ПОБЕДИТЕЛИ, когато спортуват и се състезават!
Манифестът от Технофилма подкрепя „Визията“ за бъдещето на БФС 2018 – 2022 година. В посланието се акцентира на неговото актуализиране 3 (три) години по-късно в частта за „Развитие на детския футбол“.
Приложени са 30 инициативи за Нова стратегия за детския футбол, като е наблегнато на технологизирането и дигитализацията, на видеозаснемането и социалното общуване между децата и героизирането на славните български футболисти от миналото.
Основното послание в Манифеста е да се дофинансират всички намерения
конкретно за детския футбол.
С това Послание пожелаваме да се продължи обсъждането сред футболните деятели и БФС на нова „Стратегия за развитието на детския футбол“!

ТЕХНОЛОГИЗИРАНЕ И ДОФИНАНСИРАНЕ на детския футбол

Чрез използването на новите технологии се надяваме ФУТБОЛЪТ да стане още по-близък спорт за децата футболисти!
Да се поощри любителското видеозаснемане на детските турнири и интернет-общуването за наградите като нова тема на социализация на младото поколение.
Отдавна, за да играе детето футбол не е необходимо само една топка и четири камъка за врати на улицата. Промените изискват дофинансиране от обществото, не само от родителите. Не е съвременно през 2019 г. и в ЕС, майките да плащат таксите за детските футболни школи!?
Никакъв спорт не може да се развива, ако не се внедряват новите технологии, първо от децата, после от техните родители и разбира се от футболните ръководители и треньори. Реално бъдеще е, до 10 години да има топка с чип и Изкуствен Интелект с роботи за ВАР във всички футболни първенства, вкл. и при детските турнири!

ВИЗУАЛИЗИРАНЕ И ГЕРОИЗИРАНЕ В МРЕЖАТА С УЧАСТИЕТО НА СТОТИЦИ ДОБРОВОЛЦИ

  •  Отделянето на място в Мрежата на постиженията на нашите отлични футболисти, когато са били на върха на славата, ще бъде вдъхновяващ пример за нови лидери и ще спре ЗАПАЛЯНКОВЩИНАТА и незаслужени обиди, които са омръзнали на всички нормални българи. България има своите футболни Герои от много стари времена, когато нямаше достатъчно средства за комуникации. Сега трябва ВИЗУАЛИЗИРАНЕ на тези спомени в Мрежата, за първо и ново присъствие в интернет пространството , вече с наше съхранявано съдържание.
  • Така, както сега във всеки кабинет има портретите на възрожденците, Левски, Ботев, просветителите и други герои!
  • Очакванията на обществото и на правителството са за нова „Стратегия за развитието на детския футбол“, за да се дофинансира и технологизира тази обществено осъзната грижа за децата!!! Случайно медийно отразяване не е достатъчно!
  • Заедно с това да се Визуализира в Мрежата и да се създадат с нови технологии образите на Славните български футболисти,спечелили купи и медали и преди САЩ-94! Трябва организация от БФС и ММС, за да се гледа от млади!

ФУТБОЛНИТЕ ДЕЯТЕЛИ СА СЪЗДАЛИ ДОБРА ОСНОВА ЗА НОВА СТРАТЕГИЯ ЗА ДЕТСКИЯ ФУТБОЛ

ОСНОВАТА в момента е факт в България, благодарение на футболните деятели от БФС и зоналните съюзи, ентусиазма на децата и техните родители! Има предпоставки за добре обмислена и съвременна СТРАТЕГИЯ!

ЗАЩОТО:
Многобройни инициативи на Зоналните съвети за детски турнири, например за купата на БФС и др.

Бизнесът полага усилия да спонсорира и награждава с купи детските футболни отбори и академии, но има недостиг на средства за екипи.

Работи се по програмата на ФИФА и УЕФА за развитие на тактико-физическите и технически футболни умения – детски футболен клуб „Том и Джери“.

Нови инициативи за футбол в детските градини и голямата му зависимост от модерните екипи и видеотехнологии.

Голямо развитие на женския футбол при момичетата и негласно съревнование с женската борба в България.

Цяла България е готова за детско юношески школи, които в момента са недофинансирани или зависят от подаяния на родители и ентусиасти.

Има много детски футболни инициативи – „Купа София/2019“, „Щурче“ – София, „Супер Старс Къп 2019“ – Пловдив, „Звездичка“ – Бургас, „Делфините“ – Варна и
редица други, които трябва да се популяризират, не само от БФС, но и в Интернет, където са децата, със или без забрани за смартфони. Не само със списъци, които
никой не чете, но и с видеоматериал, заснет доброволно от деца и родители.

В много големи градове и селища са изградени зали и стадиони, които са все още ненатоварена база за турнири, тренировки и няма никакъв музеен кът и съвременна визуализация на футболните майстори от миналото и настоящето.

В мрежата има голямо количество сайтове, профили и активности, които трябва да се направят по гледаеми и да се консултират и подпомагат от Зоналните съвети, БФС, спонсори и маркетингови агенции. Включително и с Онлайн курс по видео заснемане от клъстер „E-ФИНТВ МЕДИЯ“. Възможно е да се създаде Конгломерат от сайтове на БФС или на някоя Фондация (напр. „Футбол-94“), която да координира и осигурява финансирането на актуализацията на участващите сайтове с ежегодно обновяване и осъвременяване на променящите се мобилни технологии, както и ежемесечната
оптимизация, за да са гледаеми от смартфоните на децата.

Създадената облачна технология към Технофилма, която обединява видео материали от света на футбола и най-вече от СП САЩ-94 е добро начало за Облак на
БФС за всички футболни герои и легенди.

Създадената Футболна Платформа за деца, юноши и аматьори, www.sportfinders.bg наистина може да се доработи и превърне в голямо предизвикателство за
българските млади таланти.

Многобройните сайтове на футболните клубове с голяма фенска маса се нуждаят от осъвременяване и дописване на легендарните футболисти от миналото , както и от възпитателни практики за спиране на агресията.

 И ОЩЕ МНОГО ДОБРИ ПРАКТИКИ ОТ ДЕТСКИЯ ФУТБОЛ В БЪЛГАРИЯ!

МАНИФЕСТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ДЕТСКИЯ ФУТБОЛ

Завършваме Технофилма „Героите от САЩ-94“ с този Манифест за детския футбол, с който отправяме послание към децата, техните родители, учителите, футболните деятели, държавните ръководители в Министерството на спорта и Министър председателя !!! Направено е много! Но за да се откликне на НОВИТЕ промени в детския живот, трябва да може да се създаде организация с нова СТРАТЕГИЯ и да се реализира със структурите на
БФС, футболните клубове, родителските инициативи, частните спонсори и рекламодатели и медиите.
Трябва да се технологизират социалните отношения с децата, да се визуализират детските турнири и успехи! Трябва да се покажат успехите на други български футболисти от миналото, за да имат героични примери за подражаване!
Защото тези хора са живи, имат своите спомени и също могат да участват в приближаването на вниманието към детския футбол, измествайки футболното
хулиганство! Родителите и обществото обичат футболните герои!

ТОЗИ МАНИФЕСТ, ОСВЕН УСИЛИЯТА НА ДЕЯТЕЛИ И РОДИТЕЛИ ИЗИСКВА И ДОФИНАНСИРАНЕ ОТ НАШАТА
ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА С ГРИЖА ЗА ДЕЦАТА!

Новите потребности на обществото не могат да чакат!
Построените стадиони и зали трябва да се напълнят първо с деца безплатно!
Без такси от родителите за школите!
Убедени сме, че трябва да се уважи и ПРОДЪЛЖИ ВСИЧКО, КОЕТО е направено от БФС за децата като организация и бази и да се дофинансира от държавата, както и с доброволния труд на общество и деятели за ДА ПРИВЛЕЧЕМ ДВОЙНО ПОВЕЧЕ ДЕЦА ЗА ЛЮБИМАТА НА НАРОДА ФУТБОЛНА ИГРА!

ПРИСЪЕДЕНЕТЕ СЕ КЪМ ТОВА ПОСЛАНИЕ, за да спортуват нашите деца!
„МАНИФЕСТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ДЕТСКИЯ ФУТБОЛ“ е част от Технофилма „Героите от САЩ-94“

>>>В следващата част можете да видите ИНИЦИАТИВИТЕ ЗА СТРАТЕГИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА ДЕТСКИЯ ФУТБОЛ .>>>