post

Зад кулисите на Технофилм “Героите от САЩ’94”

 Продължаваме с пълна сила работата по единствения до момента технофилм “Героите от САЩ’94”.  В тази статия Ви представяме най-новите дейности по създаването на филма и добавките към него.

Среща в БНТ

Днес, 8 май, част от екипа на технофилма, Венелин Йорданов, Виделина Гандева и операторът Хачик Язъджиян, проведе среща с партньорите от БНТ за техническо съдействие. Разгледани са архивни кадри от посрещането и  изпращането на футболистите, реализирани голове, интервюта след победи и радостта на българските граждани, включително непоказвани до момента. Ще видите най-доброто от звездната селекция на Димитър Пенев и преживяванията на публиката в САЩ и в България, които помним и до днес.

17 крачки към безсмъртието

 Във филма разглеждаме събитията от различни гледни точки – футболисти и треньори, ръководството на БФС от 1994, спортни журналисти и коментатори, фенове, свидетели на времето, когато България достигна най-великия момент във футболната си история.  

 По-рано днес записахме интервю със спортния журналист Деян Никифоров, автор на книгата “17 крачки към безсмъртието”. Във своята книга той описва събитията в периода на квалификационните мачове за Световното първенство и преживяното в САЩ през 1994 (предстои преиздаване на книгата в аудио вариант). Цялото интервю очаквайте в една от следващите ни статии по темата.

Нови възможности

Все по-големи са шансовете България да е един от домакините на Европейско първенство 2028, което ни навежда на мисълта, че тогава ще имаме стадиони от ново поколение. С помощта на приложението ни за разширена реалност ще можете да надникнете в бъдещето и да разберете как биха изглеждали:

 Национален стадион “Васил Левски” – София

√ Стадион “Българска армия” – София

√ Стадион “Пловдив” – Пловдив

√ Стадион “Лазур” – Бургас

Стадион Бургас

Стадион „Лазур“ Бургас

Стадион „Пловдив“

 “Стадионите на бъдещето” ще можете да видите и в уики-книжката “Героите от САЩ’94”, която ще издадем заедно с технофилма по случай 25 години от Световното първенство през 1994 година. В нея ще намерите бонус информация към филма, както и оживяващи образи из страниците за целта Ви е нужен единствено смартфон или таблет.

Роботоп

Всичко това ще Ви представим с помощта на най-новите технологии:

√ Роботоп

√ Калия

√ Дронове

√ Холограма

√ Разширена реалност

Интерактивен сайт „Футбол’94“